Atatürk Mahallesi 31087 Sokak. No:2 Daire: D Mezitli

Kurs seç
Telefon formatı
Х ХХХ ХХХ-ХХ-ХХ1

Kişisel verilerin işlenmesi için onay veriniz. Alınan kişisel verileri sadece şirketimiz içerisinde kullanmayı ve üçüncü şahıslara devretmemeyi taahhüt ederiz.

Detaylar.

0 gün.

00:00:00

Top 5: PHP dilinin uygulama alanları

1. PHP ile yapılmış web siteler 
PHP aslında web sayfaları geliştirmek için yaratılmıştır, bu nedenle bu dil uyarlanabilir ve sezgisel tasarıma sahip siteleri kolay ve hızlı bir şekilde oluşturmanıza olanak tanır. Dolayısıyla, birçok modern İnternet kaynağının PHP sayesinde yaratılmış olması hiç de şaşırtıcı değildir. Bu tür siteler arasında Yahoo, Digg, Flickr ve diğerlerinin kaynakları bulunmaktadır.  PHP web sitesi geliştirme için neden bu kadar uygundur? Bunun nedeni HTML ile entegrasyon, çok çeşitli veritabanlarıyla mükemmel uyumluluk, hoş kullanıcı arayüzü ve güvenlik içeren işlevselliğidir. 

 
Dinamik web sitesi şablonları. 

 
Modern internet sitelerinde, her web sayfası yüksek düzeyde kişiselleştirmeye sahip olmalı ve aynı zamanda son derece etkileşimli bir kullanıcı arayüzünü sağlamalıdır. PHP betikleri sunucu üzerinde çalışır ve bu nedenle HTML kodlu bir sayfa dinamik olarak oluşturulabilir. Ziyaretçiler, betiklerle herhangi bir temas kurmadan özelleştirilmiş sayfalarla çalışırlar. 

 
Çevrimci topluluk 

PHP, PHP BB, vBulletin ve diğerleri gibi araçları kullanarak kolayca çevrimiçi topluluklar oluşturmanıza olanak tanır. Bu, çevrimiçi kaynaklarınızı daha etkileşimli ve kullanıcılar için daha ilgi çekici hale getirmenizi sağlar. 

 
Görüntülerle rahat çalışma 

PHP, örneğin iyi bilinen ImageMagic grafik yazılımını kullanarak birçok farklı türdeki görüntüyü işlemek için kullanılabilir. Ve neticede, PHP web siteleri sizin istediğiniz kadar renkli olur. 

2. E-ticarete yönelik uygulamalar 
E-ticaret, PHP'nin kaliteli ürünler yaratmak için çok sayıda yol sunabileceği çok geniş bir alandır. OpenCart ve Zen Cart, PrestaShop ve Magento'nun yanı sıra Ubercart da dahil olmak üzere ünlü online platformlar PHP ile yapılmıştır. 

PHP kullanarak e-ticarette çalışmak için PHP, CCVS, Cybercash, VeriSign ve diğerleri uygundur. Symfony, CakePHP, Zend veya CodeIgniter gibi framework'ler sayesinde PHP, e-ticaret programları oluşturmak için çok geniş imkanlar sunabilir. Bu çerçeveler açık kaynak olup, bu da size destek ve geliştirmede tasarruf sağlar, ancak aynı zamanda müşterilerinizin kesinlikle takdir edeceği artırılmış işlevsellik, mükemmel ölçeklenebilirlik, uyarlanabilirlik ve çalışma süresi sağlar. 

 

3. Kurumsal yazılım 
Kurumsal yazılım, içerik yönetim sistemlerinin (CMS) yanı sıra müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) ve kaynak yönetim sistemlerini (ERP) ve ayrıca işletme varlıklarını kontrol etmeye yönelik diğer bazı araçları içerir. Kurumsal yazılım oluşturmak için PHP kullanmak, esnekliği, kolay entegrasyonu ve çok çeşitli ödeme seçeneklerine sahip olması nedeniyle günümüzde giderek daha popüler hale geliyor. İçerik Yönetim Sistemleri Bir CMS oluşturmak günümüzde PHP'nin en popüler kullanım alanlarından biridir. En popüler CMS motorlarından üçü olan WordPress, Drupal ve Joomla bu dilde çalışmaktadır. PHP ile bu CMS'leri kendi işiniz için özelleştirebilir ya da sıfırdan kendi içerik yönetim sisteminizi oluşturabilirsiniz. İyi bir CMS'yi ayırt eden temel özelliklerden biri, kullanıcıların işletim sistemi ve HTML ile çalışmak zorunda kalmadan içerikle rahatça çalışabilmeleridir. PHP'de CMS geliştirme, içerik ve biçimlendirme arasındaki karşılıklı bağımlılığı azaltmaktadır. 

 

Müşteri veri yönetimi 
CMS örneğinde olduğu gibi, bu durumda da herkese açık olan çok sayıda hazır CRM çözümü arasından seçim yapabilir ve bu çözümleri iş ihtiyaçlarınızı karşılayacak şekilde özelleştirebilirsiniz. Ayrıca, dilerseniz özel bir CRM de oluşturabilirsiniz. PHP ve bu dilin framework'leri CRM geliştirmede çok sık kullanılır çünkü hemen hemen her yazılımla uyumlulukları vardır. Hazır pluginler, bileşenler ve şablonlar kolayca entegre edilebilir ve diğerlerinin yanı sıra çevrimiçi ödemeler, ürün muhasebesi ve döviz işlemleri gibi çeşitli işlevler ekleyebilir. 

Kaynak yönetim sistemleriGünümüzdeki ERP sistemleri oldukça karmaşıktır ve entegrasyon açısından yüksek standartları karşılamalıdır. Yüksek kaliteli bir ERP sistemi geliştirmek söz konusu olduğunda, en uygun framework'ü seçmek büyük önem taşır. PHP, ihtiyaçlarınızı en iyi şekilde karşılayacak bir framework bulacağınızdan emin olabileceğiniz mükemmel bir framework seçeneği sunabilir. Ayrıca, ERP söz konusu olduğu zaman yıllar alabilen geliştirme sürecini hızlandırmanıza da olanak tanır. Birçok PHP çerçevesi, geliştiricilerin kodunu yapılandırarak uygulamanın işleyişini optimize etmelerine olanak tanıyan iyi bilinen "model-temsil-denetleyici" yaklaşımını desteklemektedir. Bu, bir ortak sistemin farklı modülleri üzerinde çalışan birden fazla ekip arasında daha iyi bir işbirliği yapılmasını sağlayacaktır. 

 

4. PHP kullanarak Veritabanı oluşturmak 
Veritabanı, web ekosisteminin kalbidir. Her türlü kullanıcı etkileşiminin yanı sıra dinamik içerik oluşturmak için gereken araçları sağlayan veritabanıdır. Veritabanı oluşturma, özel uzantılar kullanarak ya da ODBC standardını destekleyen veritabanlarından birine bağlanarak büyük ölçüde basitleştirilmiştir. PHP'nin popülerliğinin nedenlerinden biri, bu programlama dilinin MySQL, MS Access ve Oracle (toplamda yirmiden fazla veritabanı) dahil olmak üzere çeşitli veritabanları için uygun destek sağlaması ve PHP'nin yeni veritabanları oluşturmak için kullanılabilmesidir. Bu arada PHP, veritabanı ile çalışan sayfalar oluşturmanın kolaylığından kaynaklanmaktadır. 

 
5. PHP kullanarak mobil uygulamalar oluşturmak 
Bir mobil uygulamanın asıl amacı, kullanıcıları veya iş ortaklarını işletmeye dahil etmektir. Bu noktada müşteri deneyiminin kişiselleştirilmesi ve doğru bağlamı yaratma becerisi çok büyük önem taşır. Bu sebeple günümüzde kendi kendine yetebilen çok az uygulama bulabilirsiniz, uygulamaların çoğu arka uç hizmetlerine dayanır. Uygulamanın sunucu tarafı, mobil cihazdan gelen farklı verilerin kaynaşmasını, kullanıcı davranış kalıplarını kontrol etmek için gereklidir ve ayrıca kullanıcı ayarları vb. verilerin depolanmasından da sorumludur. Symfony ve Laravel gibi bazı PHP çerçeveleri, mobil yazılımın arka ucunu oluşturmak için mükemmeldir.. 

 
Peki, PHP'nin yetenekleri neler? 
PHP dilinin güçlü yönleri arasında aşağıdakiler yer alır: 
- geniş topluluk; 
- geniş bir dizi yelpazede olasılık; 
- внушительный ассортимент фреймворков. 
Tüm bunlar sayesinde PHP bugün neredeyse her şeyi yapabilmektedir. Sunucu tarafı komut dosyası oluşturma, bilgi toplama ve dinamik içerik oluşturma PHP'nin kullanım alanlarından sadece birkaçıdır. PHP, Linux, Microsoft Windows, birçok Unix varyantı ve macOS dahil olmak üzere neredeyse tüm işletim sistemlerinde çalışabilir. PHP ayrıca veritabanları ve sunucular için de uygundur. 
Benzer nedenlerden dolayı PHP, çok sayıda başarılı proje oluşturmak için mükemmel bir seçimdir. PHP uzun yıllar boyunca geliştiriciler tarafından büyük web uygulamaları oluşturmak için ciddi bir dil olarak algılanmadı ve daha çok küçük projeler oluşturmak için harika bir seçenek olarak biliniyordu. Fakat şimdi durum çok değişti. PHP frameworkleri (Symfony, Zend, Laravel ve CakePHP ve diğerleri gibi) bu programlama dilinin yeteneklerini ciddi şekilde genişletmektedir. 

 

Merhaba!
Erken kayıt ol!Tekhopark'tan eğtim için %60 kadar destek!
Bilgi Al!
Erken kayıt yap! Teknoparktan %60 eğitim bursu kazan!!!
Bilgi Al!
Eğtim başlıyor! Tekhopark'tan eğtim için %60 BURS!
Bilgi Al!
Yaz kampında uygun fiyatlı bir yer ayırtın!
Bilgi Al!
Yaz kampında uygun fiyatlı bir yer ayırtın!
Bilgi Al!
Yaz kampında uygun fiyatlı bir yer ayırtın!

Bu site çerez kullanır

Gizlilik Politikası

ve

Yasal Bilgiler